اگر برای مشکلات گوش و شنوایی یا تعادل به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرده باشید احتمالا از شما درخواست انجام نوار گوش را داشته اند، اما در واقع نوار گوش چیست؟
در ادامه مقاله همراه ما باشید:
به زبان ساده منظور از نوار گوش تعدادی از تست ها برای بررسی ساختار شنوایی شامل کانال گوش ،پرده گوش،گوش میانی ، آستانه های شنوایی برای بررسی وجود هرگونه اشکال در مسیر انتقال صدا و افت در میزان آستانه های شنوایی است.
نتیجه معمولا به شکل یک یا چند برگه به مددجو داده میشود تا متخصص گوش و حلق و بینی بتواند بر اساس یافته های گوش فرد، تصمیم بهتری برای روند درمان یا توانبخشی ممدجو بگیرد.
مراحل نوار گوش:
در مرحله اول تاریخچه وضعیت بیمار بر اساس یک سری پارامتر باید دریافت شود و وضعیت مراجعه کننده با پارامتر هایی نظیر علت مراجعه به پزشک، درد یا کم شنوایی ، سابقه ضربه به گوش و سر و… بررسی و ثبت شود تا ادامه ارزیابی بر اساس تاریخچه مددجو بررسی گردد.
در مرحله دوم کانال گوش و پرده گوش توسط شنوایی سنج یا ادیومتریست با ابزاری به نام اتوسکوپ بررسی میشود تا از لحاظ شکل ظاهری ،وجود شئ خارجی، جرم ،زخم در کانال گوش،ذائده ها و جوش ها ،وجود عفونت یا پارگی پرده گوش ، خونریزی و غیره … مورد ارزیابی قرار میگیرد. این مرحله اطلاعات مهمی برای ادامه ارزیابی شنوایی یا همان نوارگوش به شنوایی شناس میدهد.
در صورت قصد انجام نوار گوش اینجا کلیک کنید
سپس با دستگاه تمپانومتری (tympanometry) وضعیت پرده گوش و میزان راه دهی آن، وضعیت گوش میانی بررسی میگردد، در این مرحله اطلاعات بسیار زیادی راجب علت ناراحتی مراجعه کننده از لحاظ وجود سختی،عفونت، مایع پشت پرده گوش و دیگر عوامل بررسی میگردد که کمک زیادی به تشخخیص نوع کم شنوایی مراجعه کننده میکند.
مرحله بعدی این تست A.R یا acoustic reflex میباشد که با دستگاه های به روز به صورت اتوماتیک انجام میشود
ممکن است در این مرحله متخصص درخواست بررسی عملکرد شیپور استاش را درخواست کرده باشد، و با تست E.T.F عملکرد شیپور استاش بررسی میگردد.
در مرحله بعدی آزمون P.T.A یا pure tone audiometry انجام میشود، در این آزمون با ارائه تُن های خالص میزان شنوایی فرد بررسی میگردد. در این مرحله اگر فرد افت شنوایی داشته باشد با توجه به تاریخچه فرد و سایر پارامتر های بررسی شده نوع افت شنوایی و میزان آن مشخص میگردد.